Animatie "How software patents work" en laatste nieuws

Gavin Hill, een pas afgestudeerde filmmaker, heeft een animatie geregisseerd met als titel How software patents work. Het is een zeer toegankelijk en onderhoudend filmpje van net geen 4 minuten, ideaal om mensen kennis te laten maken met het onderwerp.

Verder heeft het Comité van Juridische Zaken van het Europees Parlement gisteren 2 uren vergaderd over de richtlijn. De zaal zat overvol met publiek. Je kan een audio-opname (van vrij slechte kwaliteit) hier downloaden (Ogg Vorbis formaat), of de informele verslagen en transcripties hier lezen.

Wat het lobbyen betreft, is er momenteel een frontale aanval bezig op het EP. Organisaties die hoofdzakelijk grote bedrijven vertegenwoordigen, zoals UNICE, EICTA en CompTIA, beweren nu plots in de bres te springen voor de kleine ondernemingen en verspreiden zelfs promotie-interviews met uitgezochte bedrijfjes. Als jouw bedrijf nog geen contact heeft opgenomen met MEPs, doen! Meer informatie te verkrijgen op bedrijven /at/ softwarepatenten.be.

Echte KMO/MKB-organisaties zoals CEA-PME (vertegenwoordigt 500,000 KMO's/MKB's) en UEAPME (vertegenwoordigt er 2,000,000) zijn echter volop tegen de Raadsversie van de richtlijn, en ook BEUC (Europese koepel van Test Aankoop en de Consumentenbond) heeft zich onlangs ook nog eens sterk vóór de eerste lezing van het EP uitgesproken.