Live audio stream van Raadsdebat

FFII verzorgt een primeur door een live audio stream van het debat over de softwarepatenten in de Raad aan te bieden. De Raadssessie is reeds begonnen, informatie over hoe de stream te beluisteren vind je hieronder:

  • Als je WinAmp, XMMS of een andere speler hebt die .m3u playlists ondersteunt evenals de ogg vorbis codec, kan je gewoon naar [link verwijderd] gaan.
  • Anders kan je de VideoLan speler downloaden en installeren, en vervolgens vanuit die speler met het volgende netwerkadres een verbinding maken: [link verwijderd].

Merk op dat de bandbreedte niet eindeloos is, en dat het dus kan zijn dat de verbinding niet lukt. Achteraf zal er alleszins een transcriptie gemaakt worden.

Update: De volledig opgenomen stream is hier nu te vinden. Nog geen nieuws over wat juist gebeurd is.

Update2: Denemarken, Polen en Portugal hebben allemaal om een B-item (discussiepunt gevraagd), maar het Luxemburgse voorzitterschap heeft dit geweigerd zonder een vereiste stemming te houden. Verder verslag is hier te vinden. Dit is een zeer zwarte dag voor de Europese democratie, als zelfs discussies geëist door nationale parlementen verboden worden op basis van onbestaande regels. Gezien de Europese grondwet de Raad nog meer macht geeft (met juist als rechtvaardiging dat ze door de nationale democratisch verkozen parlementen gecontroleerd worden), voorspelt dit weinig goeds.