Demonstratie en persconferentie een groot succes

Ondanks de korte periode waarop één en andere georganiseerd werd, was de demonstratie van 17 februari een enorm succes. Zo'n 300 demonstranten stalen voor een paar uur de show in de Brusselse Europawijk, nog eens onze dank aan al wie er die dag bij was! Met slogans als "Software patents NO!" en "Innovation? Yes! - Litigation? No!" en "No banana republic!" werd de boodschap nog eens duidelijk gemaakt. Zowel aan het Luxemburgse voorzitterschap als aan de Europese Commissie werd een brief overhandigd met onze eisen, samen met een banaan en een webwinkel-poster. (Meer foto's...)

Ook de persconferentie in de namiddag miste zijn effect niet. Softwarepatenten haalden o.a. the New York Times, the International Herald Tribune, Le Monde, Der Spiegel, de BBC, Reuters, AP, ZDF en het RTBF-journaal. Er was dan ook wat te melden: het Europees Parlement verzocht die dag aan de Europese Commissie de procedure te herstarten. Met dank aan de Groene fractie in het EP overigens, want zij plaatsten dat verzoek (terug) op de agenda, nadat het om onduidelijke redenen niet opgenomen was.

Wat er nu precies verder gaat gebeuren is onduidelijk. Volgens een woordvoerder van de Commissie discussieert de Raadsformatie concurrentievermogen op 7 maart over hoe het nu verder moet. Of dat mogelijk een goedkeuring van de raadstekst inhoudt is niet bekend.